Wino hibiskus

Wina, które wykonuje się porą, gdy nie ma łatwego dostępu do świeżych owoców i soków...

Autor tematu
przemekl23
2
Posty: 3
Rejestracja: niedziela, 21 maja 2017, 16:34

Post autor: przemekl23 »

Witajcie . Mam mały dylemacik nad tym winem mianowicie chcę zrobić 50l wina , mniej więcej z takich proporcji
- 1kg hibiskusa
- 2kg rodzynek
- 100g czarnej herbaty
- 10kg cukru
i zastanawiam się czy mogę użyć do tego drożdży puriFERM MOCKBA. Jeśli mogę to czy muszę najpierw zrobić ogólny zacier 25l z pełną ilością cukru a dopiero później po ok 2 tyg czasu dolać pozostałe 50 litrów czystej wody czy od razu zrobić 50l. Mam tutaj mały dylemat. Proszę o pomoc i ewentualne wskazówki.
Pozdrawiam ;)

wawaldek11
2500
Posty: 2889
Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Podziękował: 161 razy
Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Wino hibiskus

Post autor: wawaldek11 »

Próbowałeś poszukać info na ten temat? Bo wydaje mi się, że nie! Trzeba zapoznać się z ogólnymi zasadami wytwarzania win, a na forum jest nawet temat: http://alkohole-domowe.com/forum/wino-z ... t3483.html
Pozdrawiam,
Waldek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Różne”