Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam Psotników!!! Kupiłem /wreszcie/ węgiel, z tym że mam wątpliwości czy aby to jest to i czy nadaje się , po pierwsze konsystencja a raczej lepiej napisać granulat /czy mam to przemielać, czym i jak i tak w ogóle jak do tego podejść, z góry dzięki
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ dycha do dychy i strzelają kielichy!!!!
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
O ! Jaki fajny węgiel ! To do grilla ? Będziesz mógł podsmażyć wędzonki, tylko nie zapomnij polać syropkiem.
Pozdrawiam
Jan Okowita
A ja w ten koniec tygodnia przetestuje ten do grilla. Znajomy aptekarz miał kiedyś akwarium i używał właśnie taki węgiel. Mówił ze woda była jak kryształ.
______________________________________________________________________ ...Dobro piszą na wodzie, zło ryją w kamieniu... Jeśli coś się powtarza to przestaje być zbiegiem okoliczności...Diabeł kocha ignorantów...
Partyzant!!! tak jak mi poradziłeś wsadziłem do wody próbkę, na razie twarde ale zostawię na noc i zobaczymy, w drugim pojemniku pokruszyłem te większe na drobnicę i zalałem ciepłą wodą, z lekka się przybarwiło ale myślę że to pył, zostawiam wszystko do jutra, zobaczymy, paczka naruszona więc pójdzie na eksperymenty, gdyby ktoś miał jakieś sugestie to walcie śmiało, pozdrawiam
poeksperymentuję też nad zrobieniem własnego drewna, w /fin de semana/ weekend kupię trochę dębu to poddam próbom, chyba że jakieś inne drzewo się nadaje lepiej
______________________________________________________________________ dycha do dychy i strzelają kielichy!!!!
W niedziele wieczorem napisze jak poszło. Sobota to ciężki roboczy dzień
______________________________________________________________________ ...Dobro piszą na wodzie, zło ryją w kamieniu... Jeśli coś się powtarza to przestaje być zbiegiem okoliczności...Diabeł kocha ignorantów...
Zrobiłem 3 próby organoleptyczne. Pierwsza to przepuszczenie destylatu przez filtr węgla grill-owego, po pierwszym gotowaniu, spróbowałem, powąchałem i mogę powiedzieć oki. Z tej samej menzurki nalałem drugi kieliszek, ten sam proceder bez filtra. Zauważyłem bardzo pozytywną różnice miedzy jednym a drugim, Ten przefiltrowany był bardziej łagodny, trzymał moc i brakowało zapachów z fig, tak jak w drugim kieliszku. Trzecia próba to przez filtr poszedł syrop z malin na przeziębienie(własnej roboty oczywiście:mrgreen:) Mętny i troszkę gesty, pewna cześć syropu się przefiltrowała(reszta nie bo zapchało) i to co przeszło wyglądało jak woda lekko zafarbowana o kolorze różowawym ale czysto przezroczystym. W porównaniu do oryginalnego smaku syropu to powiedział bym ze przeczyściło mniej więcej jakieś 85-90%.
W porównaniu z moim węglem, przez grillowy węgiel leciało deczko wolniej niż przez mój, a tak samo były śrutowane. Następnym razem sprawdzę różnice smakowe i który według mnie najlepiej pracuje.
Nadaje się do psotki jako poprawa smaku
Zdrówko
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości