Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Że bayanusy rady nie dały to dziwne. Teraz spróbuj inaczej. Weź miodka do domu, może ruszy(postoi zanim MD będzie gotowa). Chociaż 16-18 stC to idealna temperatura (to żeby nowych drożdży nie wkurzać dużą różnicą temperatur). Zrób dobrą matkę drożdżową (1/2 litra). Malaga lub typowe do miodu. Warunek muszą być świeże. Z twoich 12 litrów po troszku dolewaj do matki (nie drożdże do balona). Tak jak czytałeś dwa razy dziennie. Za pierwszym razem 1/4 litra. Druga porcja to 1/3 litra. Trzecia 0,5; 0,75; 1 litr; 1,5; 2; 3; i to co zostało. Czyli za każdym razem dolewasz połowę objętości restartu. Ot i wszystko. Powodzenia
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Witam, chciałbym zrobić jakiś dobry miodzik, ale nie mam o tym zielonego pojęcia. Czytam po kolei tematy żeby nie zadawać tych samych pytań dwa razy, ale z tego co czytam rozumiem mniej więcej połowę. Nie ogarniam większości pojęć w związku z tym muszę się po prostu domyślać o co może chodzi. Chciałbym, jeśli mógłbym liczyć na waszą pomoc, abyście łopatologicznie mi wytłumaczyli co jest co, gdzie co można kupić i krok po kroku wytłumaczyli mi jak się kurcze robi miód:D
hej. Jeśli przeczytałeś wszystkie posty (po kolei od najstarszego w tym dziale) to napisz czego dokładnie nie rozumiesz. Wtedy będziemy kombinować. Pozdrawiam!
A i było by miło założyć nowy temat
Ostatnio edytowano środa, 26 sty 2011, 00:01 przez vislausduxsilesiae, łącznie edytowano 1 raz
Dzięki Wald, twoje rady były bardzo pomocne - postąpiłem według zaleceń. Miodek ruszył, teraz chodzi trochę ospale (pamiętam, że jest tam już alkohol, drożdże przerobiły trochę miodku), jednak pracuje nadal. Nie będę zaglądał przez parę miesięcy tylko czuwał nad nim. Kiedy przyjdzie czas wychylę szklanę za Twoje zdrowie. Jeszcze raz wielkie dzięki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości