Pomoc w identyfikacji kotła??
-
Autor tematu - Posty: 9
- Rejestracja: czwartek, 7 lut 2013, 21:38
- Podziękował: 2 razy
-
- Posty: 330
- Rejestracja: wtorek, 7 lut 2012, 19:58
- Krótko o sobie: Jestem spoko człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: własny
- Status Alkoholowy: Bimbrownik
- Lokalizacja: Kaszuby
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
-
Autor tematu - Posty: 9
- Rejestracja: czwartek, 7 lut 2013, 21:38
- Podziękował: 2 razy
-
- Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
Re: Pomoc w identyfikacji kotła??
Panowie,
Wpadł mi w łapy kocioł, ksztalt keg-a, ale używany był do środków chemicznych, prawdopodobnie kwasów, czy innych żrących substancji. Na jednaj wyblakłej naklejce widać napis ''CORROSIVE''
Pytanie; nada się czy się nie nada?
Chcę w nim przechowywać nastawy lub wino, jeśli będzie ok to jak go doczyścić? Tylko nie piszcie mi o środkach dostępnych jedynie w laboratoriach czy fabrykach.
Wpadł mi w łapy kocioł, ksztalt keg-a, ale używany był do środków chemicznych, prawdopodobnie kwasów, czy innych żrących substancji. Na jednaj wyblakłej naklejce widać napis ''CORROSIVE''
Pytanie; nada się czy się nie nada?
Chcę w nim przechowywać nastawy lub wino, jeśli będzie ok to jak go doczyścić? Tylko nie piszcie mi o środkach dostępnych jedynie w laboratoriach czy fabrykach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://www.youtube.com/watch?v=xZb3jJE8pYM
-
- Posty: 5381
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 667 razy
- Kontakt:
Re: Pomoc w identyfikacji kotła??
Kegów używa się nie tylko w piwowarstwie i winiarstwie, więc jak najbardziej mogły służyć do przewozu chemii. Czyszczenie- gorąca zasada, a potem gorący kwas- trzykrotnie. Potem woda na 24h i po 24h sprawdzasz jej jakość- pH, kolor, zapach.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
- Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
-
- Posty: 5381
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 667 razy
- Kontakt:
Re: Pomoc w identyfikacji kotła??
Są takie mieszanki kwasów do systemów CIP, zawierają m.in. kwas nadoctowy, cytrynowy, fosforowy... W warunkach ograniczonej dostępności wystarczy cytrynowy
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
- Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy