Witam, Dno KEGa jest z takiej samej gumy jak góra, gumę można w miarę łatwy sposób usunąć obcinając większe części i resztę opalić porządnie palnikiem, a potem zdrapać resztki dłutem, śrubokrętem itp. - ja tak zrobiłem.
Można obciąć całe dno i przyspawać płaską blachę (będzie stabilnie stał).
Można również ją zostawić i zamontować grzałkę, taki sprzęt widziałem u kolegi @Calyxa.
Keg od pepsi jest u dołu sferyczny. Na podłodze się wywróci, na płaskiej kuchni też. Na fajerkach i 'kratce' nad palnikiem powinien stać, choć to ryzykowne.
Mowa oczywiście o kegu po obcięciu gumowej podstawy.
______________________________________________________________________ "Nigdy nie polemizuj z idiotą. On najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona siłą własnych argumentów."
No i zakupiłem sobie taki KEG Będzie robiony na aparat elektryczny, bo gazu mam dosyć
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości