Niedługo będzie kwitnąć bez i tak pomyślałem żeby z niego zrobić nastaw na destylat smakowy. Czy ktoś już próbował i co z tego wyszło?
P.S. Naleweczka z kwiatu wychodzi pyszna
Nastaw z kwiatu bzu
-
Autor tematu - Posty: 45
- Rejestracja: wtorek, 2 wrz 2014, 20:22
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Podziękował: 2 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 336
- Rejestracja: piątek, 31 sty 2014, 21:02
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 30 razy
Re: Nastaw z kwiatu bzu
W ubiegłym roku zrobiłem taki destylat, co do smaku i aromatu to jest najbardziej charakterystyczny i aromatyczny destylat więc kto nie lubi perfumerii to nie będzie gustował.
Zrobiłem nastaw z dużej ilości kwiatostanów a do tego doszły baldaszki po zlaniu nalewki.
Obecnie destylat prawie po roku jest dobrze ułożony i pieści gardełko,aromat bzu złagodniał i nie jest tak nachalny jak na początku.
Warto spróbować zrobić taki nastaw tym bardziej,że jest duża dostępność surowca.
Zrobiłem nastaw z dużej ilości kwiatostanów a do tego doszły baldaszki po zlaniu nalewki.
Obecnie destylat prawie po roku jest dobrze ułożony i pieści gardełko,aromat bzu złagodniał i nie jest tak nachalny jak na początku.
Warto spróbować zrobić taki nastaw tym bardziej,że jest duża dostępność surowca.