Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam, zanim uruchomię pierwszy raz aparaturę (nastaw cukrowy w produkcji) czytam na temat wypełnień. Aktualnie kolumnę 150 cm z KO mam wypełnioną zmywakami i chce dodać trochę miedzi (jakieś 20cm od dołu) i pytanie: czy zakupić siatkę miedzianą dostępną na allegro za 2x 20,00 zł (10x100cm) czy też bawić się w rurkę miedzianą fi8 i ciąć na kawałki 10mm ?
Siatka miedziana zwinięta w rulon, ma dużo większą powierzchnię czynną niż pocięta rurka w tej samej wysokości wypełnienia, więc dwa takie batoniki ze zwiniętej siatki sprawdzą się o wiele lepiej.
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
proponuje udać sie do najbliższego skupu metali kolorowych i tam kupić miedź około 30 zł za 1 kg. czasami można znaleźć siatkę ale według mnie najlepszy jest drut z kabli elektrycznych taki około 0,5mm do 1mm z których zrobiłem sobie sprężynki. należy pamiętać ze cieńszy drut jest pokryty lakierem żeby sie nie utleniał
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości