Pomysły na poprawę smaku bimbru, przepisy smakowe, domowe sposoby na wyrób markowych wódek...

Autor tematu
Rafal12336
20
Posty: 20
Rejestracja: wtorek, 31 paź 2017, 12:52
Załączniki
Maceracja razem z farfoclami z cytrusów?

Postautor: Rafal12336 » środa, 17 sty 2018, 20:09

:womit: Witam, powiedzcie mi proszę jak lepiej macerować surówkę ze zmiksowanymi cytrusami, a mianowicie:
-Dodać zmiksowane owoce razem z tymi farfoclami (oczywiście bez tej białej skórki)
-Bawić się w odcedzanie samego soku i tylko sok dodawać.
Te "syfy" wpływają jakoś na późniejszy smak i aromat? Poprawiają/pogarszają? Ostatnio dawałem limonki i nie cedziłem bo wyszła taka gęsta breja, w odróżnieniu od mandarynek z których sok ładnie oddzielał się od reszty.


jacenty
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

blue
5
Posty: 6
Rejestracja: sobota, 4 lis 2017, 06:03
Załączniki
Re: Maceracja razem z farfoclami z cytrusów?

Postautor: blue » sobota, 3 lut 2018, 05:06

Witam, ja używam samego soku z cytryny, inne wytrącenia dodają goryczki. Wybór należy do Ciebie, zależy czego oczekujesz. Pozdrawiam


Wróć do „Przepisy smakowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości