Maceracja razem z farfoclami z cytrusów?

Pomysły na poprawę smaku bimbru, przepisy smakowe, domowe sposoby na wyrób markowych wódek...

Autor tematu
Rafal12336
50
Posty: 97
Rejestracja: wtorek, 31 paź 2017, 12:52

Post autor: Rafal12336 »

:womit: Witam, powiedzcie mi proszę jak lepiej macerować surówkę ze zmiksowanymi cytrusami, a mianowicie:
-Dodać zmiksowane owoce razem z tymi farfoclami (oczywiście bez tej białej skórki)
-Bawić się w odcedzanie samego soku i tylko sok dodawać.
Te "syfy" wpływają jakoś na późniejszy smak i aromat? Poprawiają/pogarszają? Ostatnio dawałem limonki i nie cedziłem bo wyszła taka gęsta breja, w odróżnieniu od mandarynek z których sok ładnie oddzielał się od reszty.
koncentraty wina

blue
30
Posty: 31
Rejestracja: sobota, 4 lis 2017, 06:03
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Maceracja razem z farfoclami z cytrusów?

Post autor: blue »

Witam, ja używam samego soku z cytryny, inne wytrącenia dodają goryczki. Wybór należy do Ciebie, zależy czego oczekujesz. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy smakowe”