Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Witam serdecznie! Przeglądając Allegro napotkałem na kwasomierz glebowy i tak sobie pomyślałem czy można by go zastosować do pomiaru pH nastawu / zacieru. Może ktoś z Was stosuje takie cudo? Czy nadaje się on do pomiaru kwasowości płynów? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź!
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Butelka Bahia 350 ml Wspaniała wysoka butelka ozdobna do nalewek. Cena: 16,99 zł
Promocja: 14,99 zł
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Sam się nad takim ustrojstwem zastanawiałem, ale stwierdziłem, że przy tych pieniądzach to dokładność może być małą, zbyt mała. Kupiłem w końcu papierki do mierzenia pH.
Gdyby ktoś posiadał taką zabawkę, można by porównać wskazania z niej i np. papierka. Trzebaby przeprowadzić kilka testów na różnych roztworach (stężeniach np. kwasku cyt. i innych), aby wynik był miarodajny.
Może ktoś posiada i używa takiego sprzętu i może zrobić takowy test ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości