drożdże do zacierów a nastaw cukrowy

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.

Autor tematu
pradera63
10
Posty: 14
Rejestracja: piątek, 13 maja 2011, 17:48

Post autor: pradera63 »

Mam możliwość okazyjnie zadobyć drożdże do zacierów a sam bawię się tylko z cukrówkami.
Czy takie drożdże dadzą radę?
koncentraty wina
Awatar użytkownika

olo 69
650
Posty: 692
Rejestracja: sobota, 8 maja 2010, 08:02
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 72 razy
Re: drożdże do zacierów a nastaw cukrowy

Post autor: olo 69 »

Raczej nie polecam. Wszelkie takie próby kończyły się niepowodzeniem. Do cukrówek są najlepsze turbo drożdże.
Pozdrawiam,olo 69
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”