destylacja+smak

Wstępna obróbka zacierów i redestylacja z wykorzystaniem podstawowych metod kociołkowych.
Awatar użytkownika

Autor tematu
klodek4
1450
Posty: 1474
Rejestracja: czwartek, 21 lip 2011, 15:50
Ulubiony Alkohol: dobry
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: elda/alicante/, hiszpania
Podziękował: 369 razy
Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Kontakt:

Post autor: klodek4 »

Zebrało mi się troche owoców z nalewek w większości suszone śliwki, rodzynki, gruszka, jabłka, żurawina /staram się trzymać w jednej gamie smakowej/ więc nie mieszam z żadnymi ziołami czy innymi nie pasujacymi do gamy, owoce zmieliłem w blenderze dodałem trochę wody i puściłem na malutkim ogniu, zapachowo, rodzynkowo, poszło w odstawkę do ułożenia z karmelem i płatkami dębowymi wyszło mi jakieś /po rozrobieniu/ 1,5 literka 40%, pozdrawiam :punk: :piwo: :ok:

Jako że nie lubię nic marnować, to co mi zostało z gara /pulpa/, potraktowałem bayanusami + cukier i wyciągnę z gada maksimum :evil: /jak jeszcze coś w tym zostało/ :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i rektyfikacja metodą pot still”