Witam Państwa. Dawno przyszedł mi do głowy pomysł zbudowania mini stilla. Otóż już dawno przyszedł mi do głowy pomysł na zbudowanie mini aparaciku, który na suto zakrapianej imprezie w gronie najbliższych przyjaciół, byłby główną atrakcją stołu. Stylowy Imbryczek ze spiralką ogrzewany tzw: podgrzewaczami, ewentualnie spirytusowy palniczek. Zapewne są takowe w sprzedaży, ale chodzi o własne wykonanie. Wydaje mi się to ciekawą atrakcją na imprezę, połączoną z wszelakimi zabawami niekoniecznie przyzwoitymi, nagrodą byłoby możliwość opróżnienia kielonka. Kto wie może pomysł rozwinie się w ciekawy konkurs na najciekawsze rozwiązanie.
______________________________________________________________________ pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Promocja: 64,99 zł
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Pomysł ciekawy, sam chętnie bym się pobawił w Pana Słodowego. Nie wiem jak inni, ale ja jestem fanem miedzi i właśnie jak alembik to tylko z miedzi. Ale nie mam doświadczenia w obróbce miedzi. Widziałem, że z arkuszu miedzianego można zrobic kolumnę i widziałem też półokrągłe kształty.
Kiedyś się globusy kartonowe samemu robiło poprzez wycinanie kawałków i nadawało się okrągły kształt całemu arkuszowi. Jak będę miał chwilę, to spróbuję zrobić kartonowy alembik, co by może jakaś forma była.
______________________________________________________________________ Kto pije - nie błądzi
macius, a czy to przypadkiem nie jest urządzenie* przeznaczone do innych celów
* faja wodna
Kurcze, czepiasz się. Jest duże podobieństwo. Nawtykasz dobrego wypełnienia i zwala z nóg, a bez wypełnienia jest jak zwykły pot still, same smakówki hehe.
ja jednak szedł bym w klasyczny wygląd. Ładnie wygląda, klasyka, powrót do korzeni itp.
______________________________________________________________________ Kto pije - nie błądzi
Panowie jakiej wielkości musiałby być taki alembik , żeby był w stanie wykapać 0,5 litra i ile to by musiało się grzać ? A ogrzewanie, to tak jak napisał Rozrywek podgrzewacze, ewentualnie spirytusowy palniczek, nic innego nie wchodzi w rachubę, a cały alembik stojący centralnie na stole inne miejsce odpada
2l podgrzać palniczkiem to nie jest wielka sztuka, ma szanse działać. Ale żeby było to zdatne do natychmiastowej konsumpcji to trzeba nie grzać zacieru, tylko jakiś uprzednio przygotowany produkt, surówkę- cokolwiek już wstępnie oczyszczonego. Wlewamy sobie takie 2l 50%, szczodrze odlewamy przedgon i odbieramy sam najsmakowitszy gon właściwy.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Jeśli chodzi o wsad, to miałem w zamyśle rozrobiony gotowy trunek rozcieńczony dla bezpieczeństwa. Własnie! w swoim pomyśle nie wspomniałem o kwestii bezpieczeństwa.
______________________________________________________________________ pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości