Podgrzewanie wstepne nastawu na kuchence indukcyjnej
: poniedziałek, 3 cze 2013, 19:01
Hej, jeśli taki temat już był to sorx, ale ja się nie doczytałem.
No więc tak robię cukrówki wg. metody 1410. Potem metodą pot still w 6 L szklanej kolbie to destyluję, jednak takie rozgrzanie nastawu do wrzenia trwa wieczność, i tu moje pytanie.
Chciałbym na początku rozgrzać nastaw w garnku na płycie indukcyjnej. Do jakiej temperatury mogę maksymalnie to zrobić, żeby za dużo procentów nie uciekło ( a najlepiej wogóle ). Rozgrzać mogę z dokładnością co do jednego stopnia, bo mam dość dokładny termometr.
Cukrówka nie klarowana ( nie ważne dlaczego ).
Pozdrawiam
Szym
No więc tak robię cukrówki wg. metody 1410. Potem metodą pot still w 6 L szklanej kolbie to destyluję, jednak takie rozgrzanie nastawu do wrzenia trwa wieczność, i tu moje pytanie.
Chciałbym na początku rozgrzać nastaw w garnku na płycie indukcyjnej. Do jakiej temperatury mogę maksymalnie to zrobić, żeby za dużo procentów nie uciekło ( a najlepiej wogóle ). Rozgrzać mogę z dokładnością co do jednego stopnia, bo mam dość dokładny termometr.
Cukrówka nie klarowana ( nie ważne dlaczego ).
Pozdrawiam
Szym