Strona 1 z 1

Wino z suszu BROWIN 4 Pory Roku MALINA - smak octu?

: piątek, 27 maja 2022, 11:09
autor: mimii1448
Cześć
Nastawiłam wino z suszu zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Po przefiltrowaniu po jakimś czasie pojawiła się pleśń (biała) udało mi się ją usunąć - zlałam "wino" oraz je za pasteryzowałam ( tak gdzieś wyczytałam). Zrobiłam drugą porcję zgodnie z opakowaniem potem je zmieszałam razem. Wino ruszyło ponownie, zostawiłam je na miesiąc w spokoju wczoraj je próbowałam i lekko czuć smak octu. Czy jest to jeszcze do uratowania?
Jestem kompletnie zielona w tematach win, w zeszłym roku udało mi się zrobić dwa (jeżyny oraz winogrono z owoców) i wyszły bardzo smaczne, pierwszy raz próbowałam zrobić wino z suszu i nie wiem czy je ratować czy wylać

Jeśli chodzi o rady przyjmuje wszystko ale żeby było to opisane jak dla ciemnoty bo w tym temacie dopiero raczkuję ;)

Re: Wino z suszu BROWIN 4 Pory Roku MALINA - smak octu?

: piątek, 3 cze 2022, 04:35
autor: HeniekStarr

Re: Wino z suszu BROWIN 4 Pory Roku MALINA - smak octu?

: piątek, 3 cze 2022, 07:38
autor: jakis1234
Jak jest smak octu to wino do wylania.

Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka

Re: Wino z suszu BROWIN 4 Pory Roku MALINA - smak octu?

: piątek, 8 gru 2023, 09:45
autor: HalinaMalina
Ja robię te wina z tej serii - malinowe - koleżanki mówią, że to domowe carlo rossi :D
Nie zabrakło wody w rurce? W jakim pojemniku nastawiałaś?