Siekierowy
: wtorek, 26 lis 2019, 12:55
Witam serdecznie.
Niedawno z małżonką zaczęliśmy bawić się w domowy wyrób alkoholu, zwanego tutaj 'psotą'. Zakupiliśmy szybkowar z funkcją destylatora (z dwoma odstojnikami). Właśnie jesteśmy w trakcie drugiego pędzenia. Coś tam nawet z tego wyszło, bo znajomi stwierdzili, że jest lepszy niż pędzony przez innego znajomego (a który ma niby już dość sporo doświadczenie). Mi jednak tak do końca nie odpowiada jej smak, a szczególnie drożdżowy zapach.
Chcąc dowiedzieć się więcej na temat pędzenia 'psoty', chcę po prostu zaciągnąć wiedzy bardziej profesjonalnej. No i przeglądając neta trafiłem właśnie na strony AD.
Zanim jednak zacznę zadawać jakieś pytania, czy też dzielić się swoim doświadczeniem, to najpierw zapoznam się z wiedzą już tu zamieszczoną. A jak dla mnie, to jest tu jej bardzo dużo.
Pozdrawiam
Niedawno z małżonką zaczęliśmy bawić się w domowy wyrób alkoholu, zwanego tutaj 'psotą'. Zakupiliśmy szybkowar z funkcją destylatora (z dwoma odstojnikami). Właśnie jesteśmy w trakcie drugiego pędzenia. Coś tam nawet z tego wyszło, bo znajomi stwierdzili, że jest lepszy niż pędzony przez innego znajomego (a który ma niby już dość sporo doświadczenie). Mi jednak tak do końca nie odpowiada jej smak, a szczególnie drożdżowy zapach.
Chcąc dowiedzieć się więcej na temat pędzenia 'psoty', chcę po prostu zaciągnąć wiedzy bardziej profesjonalnej. No i przeglądając neta trafiłem właśnie na strony AD.
Zanim jednak zacznę zadawać jakieś pytania, czy też dzielić się swoim doświadczeniem, to najpierw zapoznam się z wiedzą już tu zamieszczoną. A jak dla mnie, to jest tu jej bardzo dużo.
Pozdrawiam