Destylacja utlenionego wina
: wtorek, 3 wrz 2019, 19:15
Witam
Mam utlenione wino rodzynkowe z dodatkiem moreli. Nie domknąłem klapy fermentora i pokryło się białym nalotem, zrobiło się mętne, brunatne i jak to się mówi zalatuje bandażem, apteką.
Myślałem aby je puścić przez alembik ale czy przy takim niezbyt dobrym smaku ten alkohol też nie będzie jakiś lipny i lepiej może to puścić na kolumnie ?
Ktoś destylował takie wino ?
Mam utlenione wino rodzynkowe z dodatkiem moreli. Nie domknąłem klapy fermentora i pokryło się białym nalotem, zrobiło się mętne, brunatne i jak to się mówi zalatuje bandażem, apteką.
Myślałem aby je puścić przez alembik ale czy przy takim niezbyt dobrym smaku ten alkohol też nie będzie jakiś lipny i lepiej może to puścić na kolumnie ?
Ktoś destylował takie wino ?