Strona 1 z 1

moe.shiner

: wtorek, 16 paź 2018, 15:08
autor: moe.shiner
Czołem,
jako, że ostatnio brakuje mi majsterkowania w domu wpadłem na pomysł połączenia przyjemnego z pożytecznym.
Będzie to rozwinięcie mojej pasji (po części zawodu), piwowarstwa. Pozwoliłem sobie dołączyć żeby skonfrontować moją wiedzę teoretyczną,
projekt z praktyką bardziej doświadczonych osób.
Z chęcią podzielę się swoim doświadczeniem nt. przygotowywania zacierów zbożowych, sprzętu piwowarskiego.

Pozdrawiam serdecznie,
Moe

Re: moe.shiner

: wtorek, 16 paź 2018, 17:13
autor: Qba
Witamy, dział piwny potrzebuje większej aktywności :)

Re: moe.shiner

: wtorek, 16 paź 2018, 20:25
autor: arkdom
moe.shiner pisze: Z chęcią podzielę się swoim doświadczeniem nt. przygotowywania zacierów zbożowych

Pozdrawiam serdecznie,
Moe
To może napisz jak według Ciebie będzie się filtrował zacier: 80% kukurydzy, 12 % słód żytni, 8% słód jęczmienny?

Re: moe.shiner

: wtorek, 16 paź 2018, 20:37
autor: Doody
Witaj, zawsze miło poznać kogoś, kto może wnieść nowe informacje na temat zacierów zbożowych :ok:

Re: moe.shiner

: wtorek, 16 paź 2018, 20:51
autor: moe.shiner
arkdom pisze: To może napisz jak według Ciebie będzie się filtrował zacier: 80% kukurydzy, 12 % słód żytni, 8% słód jęczmienny?
Dodałbym łuskę ryżową, ekwiwalent 5% wagowych całego zasypu.

Re: moe.shiner

: środa, 17 paź 2018, 06:16
autor: Jozinek
Witaj.Nowa wiedza w cenie.

Re: moe.shiner

: poniedziałek, 22 paź 2018, 09:28
autor: Czarodziejka
Witaj :)