Cukrówka
: poniedziałek, 13 wrz 2021, 22:12
Witam jestem początkującym użytkownikiem pot stila.
Już może przepuściłem ogólnie z 2 razy.
Pierwszy raz wyszedł o dziwo dobrze było to smaczne i wszystkim smakowało. Za pierwszym razem dodałem do cukrówki ryż a reszta jak do cukrówki.
Za drugim razem też identyczne tyle że beż ryżu. Fakt ja na pewno nie mam doświadczenia w tym jeszcze za wielkiego. Fakt że za drugim razem może za długo się zabierałem do tego bo po ponad miesiącu to przepuściłem. A w piątek nastawiłem jeszcze raz i użyłem drożdży Turbo 48 biowita. I myślałem że 48 h będzie tylko pracować a dzisiaj prawie wtorek i nadal to pracuje. Na instrukcji było by dać 7 kg cukru dałem 8kg. Sprawdzałem cukromierzem i było około 13. Zostawić to aż samoistnie przestanie pracować czy można to przepuszczać?
I jak będzie mętne to zostawić to na dłużej czy przez gazę to przepuścić ?
I jak będzie kijowy zapach czym mogę się tego pozbyć?
Dzięki za pomoc.
Już może przepuściłem ogólnie z 2 razy.
Pierwszy raz wyszedł o dziwo dobrze było to smaczne i wszystkim smakowało. Za pierwszym razem dodałem do cukrówki ryż a reszta jak do cukrówki.
Za drugim razem też identyczne tyle że beż ryżu. Fakt ja na pewno nie mam doświadczenia w tym jeszcze za wielkiego. Fakt że za drugim razem może za długo się zabierałem do tego bo po ponad miesiącu to przepuściłem. A w piątek nastawiłem jeszcze raz i użyłem drożdży Turbo 48 biowita. I myślałem że 48 h będzie tylko pracować a dzisiaj prawie wtorek i nadal to pracuje. Na instrukcji było by dać 7 kg cukru dałem 8kg. Sprawdzałem cukromierzem i było około 13. Zostawić to aż samoistnie przestanie pracować czy można to przepuszczać?
I jak będzie mętne to zostawić to na dłużej czy przez gazę to przepuścić ?
I jak będzie kijowy zapach czym mogę się tego pozbyć?
Dzięki za pomoc.