Wino z żyta, pytanie o proces fermentacji.
: środa, 1 sty 2020, 15:34
Pytanie jest dość proste.
Czy drożdże potrafią przepracować cukier zawarty w ziarenkach zboża?
Chodzi o to że nastaw składa się ze zboża i syropu i tu mam wątpliwość, czy drożdże skonsumują jedynie cukier z syropu a zboże jedynie zmaceruje się i odda swój smak?
Czy też drożdże skonsumują cukier zboża, które chyba nie jest fruktozą?
Bardzo proszę o odpowiedź ekspertów w dziedzinie żytnich i ryżowych tematów.
Serdecznie pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Czy drożdże potrafią przepracować cukier zawarty w ziarenkach zboża?
Chodzi o to że nastaw składa się ze zboża i syropu i tu mam wątpliwość, czy drożdże skonsumują jedynie cukier z syropu a zboże jedynie zmaceruje się i odda swój smak?
Czy też drożdże skonsumują cukier zboża, które chyba nie jest fruktozą?
Bardzo proszę o odpowiedź ekspertów w dziedzinie żytnich i ryżowych tematów.
Serdecznie pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka