Strona 1 z 1

Maceracja razem z farfoclami z cytrusów?

: środa, 17 sty 2018, 20:09
autor: Rafal12336
:womit: Witam, powiedzcie mi proszę jak lepiej macerować surówkę ze zmiksowanymi cytrusami, a mianowicie:
-Dodać zmiksowane owoce razem z tymi farfoclami (oczywiście bez tej białej skórki)
-Bawić się w odcedzanie samego soku i tylko sok dodawać.
Te "syfy" wpływają jakoś na późniejszy smak i aromat? Poprawiają/pogarszają? Ostatnio dawałem limonki i nie cedziłem bo wyszła taka gęsta breja, w odróżnieniu od mandarynek z których sok ładnie oddzielał się od reszty.

Re: Maceracja razem z farfoclami z cytrusów?

: sobota, 3 lut 2018, 05:06
autor: blue
Witam, ja używam samego soku z cytryny, inne wytrącenia dodają goryczki. Wybór należy do Ciebie, zależy czego oczekujesz. Pozdrawiam