Jak otworzyć irlandzkiego kega???
-
Autor tematu - Posty: 157
- Rejestracja: niedziela, 7 lis 2010, 01:59
- Krótko o sobie: Dziękuje za to że są jeszcze psotnicy, którzy potrafią przekazać wiedzę potomnym. Pozdro dla Adminów i Braci psotniczej :-)
- Ulubiony Alkohol: Whisky, Piwo, Bimberek.
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Lokalizacja: Irlandia
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Witam. Proszę o pomoc w tym temacie, ponieważ próbuję to holerstwo otworzyć i niestety nie udaje mi się. Czy ktoś ma wiedzę jaki gwint tutaj jest? tzn. lewy czy prawy? Albo co użyć żeby odkręcić wkładkę? Na forum są posty ale do polskich kegów.
Dzięki z góry. Pozdrawiam Łukasz
Dzięki z góry. Pozdrawiam Łukasz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej...
Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
-
Autor tematu - Posty: 157
- Rejestracja: niedziela, 7 lis 2010, 01:59
- Krótko o sobie: Dziękuje za to że są jeszcze psotnicy, którzy potrafią przekazać wiedzę potomnym. Pozdro dla Adminów i Braci psotniczej :-)
- Ulubiony Alkohol: Whisky, Piwo, Bimberek.
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Lokalizacja: Irlandia
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: Jak otworzyć irlandzkiego kega???
Hejoo, otwarłem kega psiknąłem wd40 i poszło. Rozmiar rury, wew. 48.5mm. Rozmair wkrętki 50.8, czyli gwint na 50mm. Czy takie są standardowe połączenia kolumny z kegiem???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 3 sty 2011, 18:03 przez Lukstir, łącznie zmieniany 1 raz.
Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej...
Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: Jak otworzyć irlandzkiego kega???
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
Autor tematu - Posty: 157
- Rejestracja: niedziela, 7 lis 2010, 01:59
- Krótko o sobie: Dziękuje za to że są jeszcze psotnicy, którzy potrafią przekazać wiedzę potomnym. Pozdro dla Adminów i Braci psotniczej :-)
- Ulubiony Alkohol: Whisky, Piwo, Bimberek.
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Lokalizacja: Irlandia
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: Jak otworzyć irlandzkiego kega???
Kolego Zygmunt, sprecyzuje swoje pytanie. Ponieważ na Allegro są fittingi do kegów http://allegro.pl/fitting-i-uszczelka-k ... 09540.html
lub http://allegro.pl/keg-bimber-destylator ... 23438.html to czy to jest to czego teraz potrzebuję do kolumny, czy potrzeba mufę, czy jeszcze coś innego.
lub http://allegro.pl/keg-bimber-destylator ... 23438.html to czy to jest to czego teraz potrzebuję do kolumny, czy potrzeba mufę, czy jeszcze coś innego.
Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej...
Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: Jak otworzyć irlandzkiego kega???
http://allegro.pl/fitting-i-uszczelka-k ... 09540.html To jest to, czego potrzebujesz, jeżeli masz tzw. polskie kegi. To, czy to Ci podpasuje zależy tylko od tego, czy specyfikacja gwintu Twojego kega pasuje do tej z linku, który podałem. Suwmiarka w łapę i sprawdzaj...
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
Autor tematu - Posty: 157
- Rejestracja: niedziela, 7 lis 2010, 01:59
- Krótko o sobie: Dziękuje za to że są jeszcze psotnicy, którzy potrafią przekazać wiedzę potomnym. Pozdro dla Adminów i Braci psotniczej :-)
- Ulubiony Alkohol: Whisky, Piwo, Bimberek.
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Lokalizacja: Irlandia
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
-
- Posty: 2
- Rejestracja: niedziela, 17 lip 2011, 22:19
-
- Posty: 2
- Rejestracja: niedziela, 17 lip 2011, 22:19