Dodatek do ajerkoniaku - Canari

Wasze przepisy o tych pięknych trunkach, jakimi są nalewki domowe. Ciekawe pomysły mile widziane...

Autor tematu
pan.doman
10
Posty: 15
Rejestracja: środa, 21 wrz 2011, 14:07
Krótko o sobie: http://alkohole-domowe.com/forum/pan-do ... t4534.html
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Kontakt:

Post autor: pan.doman »

Jak w temacie. Ostatnio przy produkcji klasycznego ajerkoniaku (dobra, może nie taki klasyczny, bo dodaję kawy troszku), w oczy rzuciła mi się butelka Canari kokosowego. Podlałem troszku do kieliszka, zmieszałem z ajerkoniakiem. Wyszło bardzo smaczne, więc calutka butelka powędrowała do mieszanki jajeczno-alkoholowej. Muszę powiedzieć, że jest to rzecz na prawdę dobra. O mniejszej gęstości, niż klasyczny ajerkoniak, ale bukiet smakowy jest mniamuśny.
Osobiście smak ajerkoniaku (czyli jajka, mleko, cukier, wanilia, alkohol) uzupełniam kawą/aromatem śmietankowym/likierem kokosowym/cynamonem/kakaem/coś innego, co mi wpadnie w łapska. Warto poeksperymentować. Polecam.
http://lubelsko.blox.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy na Nalewki i Likiery”