Cześć
Przed chwilą zrejestrowałem się na stronie i chciałbym sie przywitać.
Od kilkudziesięciu lat zajmuję się robienie win na swój użytek. W końcu udało mi się przeprowadzić do domu i zaczynam sadzić około 200szt. winogron Jakieś 10 lat temu kolega namówił mnie na zakup alembiku. Alembik nie używany leży na strychu. Niestety, ale mam problem z użytkowaniem na gazie. Macie jaki pomysł jak użytkować na prądzie?
Dionizos79
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
Autor tematu - Posty: 7
- Podziękował: 7 razy
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 399 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1741 razy
Re: Dionizos79
Oczywiście. Wlutować mufę 6/4" i wkręcić grzałkęDionizos79 pisze: ↑poniedziałek, 11 lis 2024, 20:33 Niestety, ale mam problem z użytkowaniem na gazie. Macie jaki pomysł jak użytkować na prądzie?
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Podziękował: 162 razy
- Otrzymał podziękowanie: 304 razy
Witaj Dionizos79.
Chyba lepszym rozwiązaniem będzie grzanie na oporowej kuchence elektrycznej, bo na grzałkach może się gęste przypalać. I równie łatwa regulacja mocy. Jaka pojemność alembika?
Np. taka: https://www.olx.pl/d/oferta/kuchenka-el ... 11GvJ.html https://www.olx.pl/d/oferta/kuchenka-el ... 2dsz1.html
Chyba lepszym rozwiązaniem będzie grzanie na oporowej kuchence elektrycznej, bo na grzałkach może się gęste przypalać. I równie łatwa regulacja mocy. Jaka pojemność alembika?
Np. taka: https://www.olx.pl/d/oferta/kuchenka-el ... 11GvJ.html https://www.olx.pl/d/oferta/kuchenka-el ... 2dsz1.html
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 lis 2024, 23:41 przez wawaldek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
Autor tematu - Posty: 7
- Podziękował: 7 razy
Mój znajomy tak zrobił i jest bardzo zadowolony. Niestety nie pamieta kto mu to robiłradius pisze: ↑poniedziałek, 11 lis 2024, 23:11Oczywiście. Wlutować mufę 6/4" i wkręcić grzałkęDionizos79 pisze: ↑poniedziałek, 11 lis 2024, 20:33 Niestety, ale mam problem z użytkowaniem na gazie. Macie jaki pomysł jak użytkować na prądzie?
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Podziękował: 140 razy
- Otrzymał podziękowanie: 567 razy
-
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 56 razy
Mam taką PRL-owską maszynkę na której za małolata bawiłem się pot-still'em. To była bardzo dobra alternatywa dla kuchenki gazowej Dzisiaj służy mi do parzenia wędzonek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sobota, 16 lis 2024, 21:14 przez aras.aras, łącznie zmieniany 1 raz.
Pszczoły nie tracą czasu na wyjaśnianie muchom, że miód jest lepszy niż gówno.