Problem z cydrem

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
Awatar użytkownika

Autor tematu
PNGospodarka
10
Posty: 15
Rejestracja: wtorek, 22 cze 2010, 15:19
Ulubiony Alkohol: wszystko
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 1 raz

Post autor: PNGospodarka »

Zrobiłem cydr z kartonika według podanego Tu przepisu, czyli 5 litrów 100% soku z dobrze namnożoną matką drożdżową (Sauternes). Drożdże najpierw dodałem do 1l soku, jak zrobiło się ich więcej dodałem do reszty. Wygląd, smak jak dla mnie i na pierwszy taki cydr to pierwsza klasa tyle że śmierdzi i to okrutnie ( takim pawiem kota). Czy z tym się da coś zrobić? Może goździki albo coś co zmieni delikatnie aromat nie zmieniając smaku na gorsze?

Tydzień później...

W sumie to sprawa się sama rozwiązała :D , bo flaszki z tym trunkiem przeleżały trochę i są już dobre w zapachu, a w smaku jeszcze lepsze bardzo polecam ten cydr gdyż czas i łatwość zrobienia mniej wymaga niż normalnie w winie. Jak dla mnie to jest to spora konkurencja dla piwa ogólnie dostępnego. :ok:
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 lis 2010, 15:14 przez Kucyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Scalenie postów
koncentraty wina
Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”