To może trochę sprostuję. To jest ten sam zacier z jednej beczki i powtórzę jeszcze raz bo widzę, że nie czytacie!Kòpôcz pisze:Wątpię, że to zacier. Z tego, co kojarzę, to Drgranatt robi dwa takie same zaciery w dwóch podobnych beczkach. Jednego dnia gna pierwszą beczkę, potem drugą na wczorajszym sprzęcie. I jak pisze - ten scenariusz mu się powtarza - pierwsza beczka brudne, druga beczka czyste.
Pierwsze gotowanie na wyczyszczonej miedzi pierwszy litr leci czysty a później zaczyna już ciemne. Na drugi dzień gotowanie na miedzi z poprzedniego dnia i już brązowego "0". Nie piszcie więc, że coś poszło na wypełnienie czy na głowicę!
Problem jest innego typu i już zaczynam podejrzewać samą miedź bo nie mam sprężynek tylko pierścionki z miedzi. Może miedź nie jest zbyt czysta chemicznie?
Ale co innego. Na tej samej miedzi gotowanie innych zbóż nie daje takich efektów (kukurydza, mąka ryżowa).