Spożywanie w nadmiarze jakiegokolwiek alkoholu prowadzi do choroby alkoholowej zwanej alkoholizmem! Na tym forum nie unikamy tego trudnego tematu. Dowiecie się tutaj wiele ciekawych informacji, jak uniknąć uzależnienia oraz jak sobie z nim radzić.
Awatar użytkownika

Autor tematu
wiesz
2
Załączniki
Urywa ci się film po wódce ?

Postautor: wiesz » środa, 29 gru 2010, 16:28

Mi tak i to bardzo często. Koledzy zawsze mi opowiadają co robiłem, ubarwiając niekiedy moje poczynania.

Zawsze z tego co mówią wynika że jestem rozmowny, wiem o co chodzi, idzie się ze mną dogadać, logicznie myślę i jestem ogarnięty ale...

... nie pamiętam tego na drugi dzień.

Masz tak 1 z 2??
Ostatnio zmieniony środa, 29 gru 2010, 17:11 przez Kucyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak wielkich liter. Następnego postu nie będę poprawiał tylko nie przepuszczę.

B14!
50
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Załączniki
Re: Urywa ci się film po wódce ?

Postautor: B14! » środa, 29 gru 2010, 19:55

Niestety, praktycznie zawsze po wypiciu nieco większej ilości alkoholu, na szczęście nie dzieje się to zbyt często. Najgorsze jest to, że osoby które opowiadają co się działo, nie ubarwiają :|

Awatar użytkownika

Maciej_K
400
Krótko o sobie: Majster
Ulubiony Alkohol: Nalewka aptekarska i polskie krafty
Status Alkoholowy: Konstruktor
Załączniki

Postautor: Maciej_K » środa, 29 gru 2010, 22:17

Nigdy mi się film nie urwał. Pamiętam jak raz tylko (jeden jedyny), zasnąłem przy ognisku w jednym miejscu, a rankiem obudziłem się dziesięć metrów dalej... W młodości (w mojej perspektywie - za dzieciaka) miewałem skłonności lunatyczne, więc raczej nie wiążę tamtego faktu bezpośrednio z ilością wypitego alkoholu, choć grubo było.

Gdy mocno przesadzę, to raczej dzieją się rzeczy otrzeźwiające umysł, niż go odcinające. Ale amnezji brak.
"Nigdy nie polemizuj z idiotą. On najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona siłą własnych argumentów."

Awatar użytkownika

Dines
50
Ulubiony Alkohol: wszystko co ma promile a sam zrobiłem
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Załączniki

Postautor: Dines » czwartek, 30 gru 2010, 12:46

Ja jeśli już tak mocno popije mówię "Aguś zawieś mnie do domu" i nikt i nic nie jest w stanie odwieść mnie od tego :)
Czas to pieniądz, pieniądz to piwo.
Więc pijmy to piwo puki czas.

Awatar użytkownika

truskaweczki2
5
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Załączniki

Postautor: truskaweczki2 » wtorek, 4 lis 2014, 10:27

Po wódce jak po wódce - film się może urwać, choć już od dłuższego czasu mi się to nie zdarzyło;P Gorzej wyglądała sprawa, jak kiedyś piłem jakiś lewy bimber - wypiliśmy po ponad 0,5 l na głowę (miał ok. 50%), póki siedziałem czułem się świetnie. W momencie jak wstałem urwał mi się film, znajomi śmiali się ze mnie, że lunatykowałem i opowiadałem jakieś brednie. Nie chciałem im wierzyć, to pokazali mi film. Od tego momentu już nie piję bimbru niewiadomego pochodzenia;P
http://him24.pl

wojtek015
10
Ulubiony Alkohol: Czyściocha ;)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Załączniki

Postautor: wojtek015 » niedziela, 9 lis 2014, 15:45

Mi zdarza się, ale najgorsze są dla mnie rozchodniaczki gdzie już czuję się dość wstawiony, ale świadomy, że dam jeszcze radę. Wpije około 1-2 kieliszki noo i wtedy mam nad stan płynu w sobie i niestety ''taśma przestaje nagrywać''. Najgorsze jest w tym to, że wpadamy na genialny pomysł aby gdzieś jechać pub lub jakiś spontan nad jezioro pijemy dalej ponoć :P Trwa to jeszcze z 2-3 godziny a ja jestem obecny tylko ciałem:P Budzą się z rana ostatnie skojarzenia to domówka i na tym the end. Budząc się (oglądając również swoje ciuchy ze swoich wczorajszych wyczynów stwierdzam że coś jest nie halo:P) zaglądam w czarną skrzynkę (telefon) i znajduje dużo materiału dowodowego (zdjęcia,filmy) z moim udziałem jednym słowem masakra.

Awatar użytkownika

kolpaw
100
Ulubiony Alkohol: nalewka wiśniowa na własnym spirytusie
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Załączniki

Postautor: kolpaw » piątek, 14 lis 2014, 00:54

Po sklepowej? Zawsze, i wystarczy do tego 300-400ml wypite dosyć szybko, w ciągu godziny półtorej.
Po mojej wódzie? Nigdy, wypiłem 500ml bimberku około 40-45% i było ok, kiwałem się ale nie urwał mi się film.

Awatar użytkownika

david81z
50
Krótko o sobie: ,,Nie ma złej whisky, tylko niektóre są lepsze od innych''
Ulubiony Alkohol: Whisky
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Załączniki

Postautor: david81z » piątek, 14 lis 2014, 22:36

Mi raczej nie, ale czasem po imprezie jak już śpię to potrafie odlać sie gdzieś w kąt, albo do kwiatka i nie pamiętam tego, rano tylko kobieta dziwnie na mnie patrzy i karze posprzątać. :twisted:

Ryba64
150
Załączniki

Postautor: Ryba64 » sobota, 15 lis 2014, 08:48

Mój kolega, z którym pracowałem w jednej firmie przez 10 lat na wyjazdach firmowych zawsze mylił łazienkę z szafą - i do niej sikał. Po pierwszej takiej imprezie przezornie trzymałem swoje rzeczy pod łóżkiem, a jego były w szafie :haha: I rano niczego nie pamiętał :freak:
Lubię to co naturalne

Aalko
5
Załączniki

Postautor: Aalko » poniedziałek, 18 maja 2015, 11:51

Mnie wchodzi w nogi, film nie urywa się :)

Awatar użytkownika

rozrywek
4000
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Załączniki

Postautor: rozrywek » wtorek, 19 maja 2015, 06:49

Mi się urywa, ale to po większej ilości. Wydaje mi się że urwanie filmu po ostrym piciu jest zjawiskiem naturalnym. Nie zawsze jest to typowe całkowite urwanie filmu, a jedynie częściowe, czyli przerwa w życiorysie na ok godzinę.
Najważniejsze aby po pijaku nie dzwonić do swojej ex, nie instalować niczego na kompie, a już przenigdy nie pisać postów na forum AD.
Grozi to możliwym banem, a już na pewno nieprzyjemną ale słuszną reprymendą od moderatora. Wiem bo przerabiałem to już.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............

Awatar użytkownika

jajek12
350
Krótko o sobie: Będę stillman'em :)
Ulubiony Alkohol: Bimbrozja
Kontakt:
Załączniki

Postautor: jajek12 » wtorek, 19 maja 2015, 16:22

Jedna z "życiowych prawd" Ale coś w tym jest :mrgreen:
Pozdrawiam. jajek12
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem. Hipokrates

Awatar użytkownika

JanOkowita
2000
Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Kontakt:
Załączniki

Postautor: JanOkowita » wtorek, 19 maja 2015, 16:58

Czasami po wódce wykonuje się telefony, których nie wykonałoby się na trzeźwo. Gada się rzeczy od serca, proste i wówczas okazuje się, kto przyjacielem, a kto chamem.
Takie zachowanie jest jak czyszczenie adresów mailowych lub numerów telefonów. Raz na jakiś czas warto to zrobić. Ważna jakość a nie ilość :)

Jak mawiał mój stary kumpel: "Wódka już niejednemu pomogła".
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver daje jeszcze radę:)

Awatar użytkownika

ustianowski
50
Ulubiony Alkohol: Piwo
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Załączniki

Postautor: ustianowski » wtorek, 19 maja 2015, 22:01

I mnie się to parę razy zdarzyło. Nawet raz obudziłem się na komisariacie,ale na szczęście nic się nie stało. Tylko koledzy mieli ubaw gdy oglądali filmiki, jak spuszczałem powietrze z koła w radiowozie policyjnym, przed dyskoteką. :D Poszło o zakład oczywiście :crazy:

Awatar użytkownika

david81z
50
Krótko o sobie: ,,Nie ma złej whisky, tylko niektóre są lepsze od innych''
Ulubiony Alkohol: Whisky
Załączniki

Postautor: david81z » wtorek, 19 maja 2015, 22:37

Kiedyś koleżanke obudził domofon w niedziele o 6 rano, to była Garda (irlandzka policja), żeby zabrała młodszego brata z komendy i kazali zabrać jakieś jego ubrania. Gościu wypił w domu sporo alko i poszedł z kumplem gdzieś na impreze w miasto, (prawdopodobnie były też brane narkotyki na miejscu), nie pamięta jak wyszeł z imprezy, pamięta tylko jak go policja ubudziła, kiedy leżał zwinięty w kłębuszek na masce samochodu (widocznie mu zimno sie zrobiło, a silnik był jeszcze ciepły) na sobie miał majtki i jedną skarpetkę, pełno siniaków, odrapań, jakichś kolców powbijanych w ciało i zdartą skórę na stopie.

wawaldek11
2500
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Załączniki

Postautor: wawaldek11 » środa, 20 maja 2015, 01:03

Nie jest to fajne uczucie :odlot:
Zdarzało mi się w młodości po dużej dawce. Ciekawe, że funkcjonowałem jak na podpitego w miarę normalnie, ale nie pamiętałem szczegółów. Nie było problemem załatwienie na mecie flachy, wejście na dancing czy wyciągnięcie z komendy milicji zgarniętego kolegi. Siłę perswazji, to wtedy miałem :mrgreen: A w wydychanym powietrzu było z 4,5 promila. I nigdy w dziób nie dostałem. Chyba dlatego, że byłem i jestem pogodnym człowiekiem ;) Największy numer? Ocknięcie się w Krakowie po odprowadzeniu kolegów z wojska z nowosądeckiego na dworzec PKP w Szczecinie :mrgreen:
Pozdrawiam,
Waldek

michal278
1850
Ulubiony Alkohol: zielona wróżka
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Kontakt:
Załączniki

Postautor: michal278 » środa, 20 maja 2015, 07:16

My raz chamski numer zrobiliśmy. Spał pijany znajomy w rowie przed Bialobrzegami koło Augustowa. Podwieżliśmy go do Białegostoku z rowerem (80km). Mogliśmy dalej do Warszawy ale są granice w dowcipie. Wracał kilka dobrych godzin. Żonie powiedział ze więcej nie pije na wsi. A mi osobiście włącza się zawsze szwędacz..
zapraszam na wczasy na podlasie - jaglowo.com

Wróć do „Alkoholizm - Choroba Alkoholowa”