Kalinówka była niepijalna 5 lat, apteka. Teraz jest rewelacyjna. Nalewka z jarzębiny po trzech latach straciła goryczkę i stała się zdecydowanie lepsza.
To wszystko zależy od surowca.
Może warto zrobić takie zestawienie owoców i czasu w jakim nalewki z nich są najlepsze.
Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka
NALEWKA DŁUGOTERMINOWA - proszę o opinie doświadczonych
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: NALEWKA DŁUGOTERMINOWA - proszę o opinie doświadczonych
Ale nie teraz. Na Wielkanoc.
To przypadkiem zrobiłeś nalewce 'dobrze'. Teraz zacukruj owoce. Potem połącz nalewy i będzie pychotka.Robal_2007 pisze: ↑niedziela, 31 gru 2023, 11:47 Pytanie do doświadczonych forumowiczów, co zrobić z nalewka z winogron. Natłok obowiązków spowodował, że zapomniałem o mojej nalewce z winogron i macerowała się około 5 miesięcy. Owoce wrzucałem w całości. W nalewie nie czuć żadnych nut goryczy. Co dalej? Zasypać owoce cukrem jak w przepisie?
Ale nie teraz. Na Wielkanoc.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............