Znaleziono 3 wyniki

autor: Limbus
środa, 16 sty 2019, 20:35
Forum: Wytwarzanie Wina
Temat: Wino herbaciane - brak klarowności
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 1938

Wino herbaciane - brak klarowności

Witajcie, 10 lutego 2018 nastawiłem wino na bazie czarnej herbaty. Nastaw 20 litrów, drożdże Enovini z Biowinu, 200g czarnej herbaty oraz kilka torebek lipton i zielonej zaparzone w 3 litrach wody, trzymane 2-3 godziny. Fusy odcedzone. 500g rodzynek, litr soku wyciśniętego z pomarańczy i oczywiście ...
autor: Limbus
poniedziałek, 31 gru 2018, 14:11
Forum: Wytwarzanie Wina
Temat: dosładzanie wina
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 2300

Re: dosładzanie wina

Najlepiej dodawać cukru kiedy BLG spadnie w okolice 0. I teraz dodawaj cukier małymi partiami, żeby nie przesłodzić.
autor: Limbus
sobota, 17 lis 2018, 10:34
Forum: Przywitaj Się!
Temat: Limbus
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 1954

Limbus

Witajcie "koledzy po fachu" :)
Od kilka lat zajmuję się produkcją alkoholi niskoprocentowych, bez uszlachetniania termicznego - głównie win. Chciałbym jednak zacząć przygodę z produktami innej kategorii :) To zacne forum da mi odpowiedzi na wszystkie pytania :D

Wyszukiwanie zaawansowane