Znaleziono 5 wyników
- poniedziałek, 21 paź 2024, 17:17
- Forum: Problemy zacierowe
- Temat: Nastaw z pomaranczy
- Odpowiedzi: 2
- Odsłony: 429
Nastaw z pomaranczy
Cześć Jakieś 2-3 lata temu zalałem wodą karmelizowane skórki pomarańczy z których chciałem zrobić wino :) odstawiłem je do stodoły i zapomniałem o tym. Robiąc porządki zauważyłem powyższy trunek i pomyślałem sobie żeby może to przedestylować na jakiś dobry trunek smakowy. Wziąłem dzisiaj to przecedz...
- środa, 9 paź 2024, 13:36
- Forum: Ogólnie o destylacji
- Temat: Pierwsza destylacja
- Odpowiedzi: 17
- Odsłony: 1589
Re: Pierwsza destylacja
Powiem wam szczerze że jestem trochę skołowany
Zrobiłem spirytus wymieszałem z syropem karmelowym własnej roboty i jest na prawdę dobre .
Znajomym też smakuje .
Może jak zdobędę doświadczenia więcej to będę widział różnice
Zrobiłem spirytus wymieszałem z syropem karmelowym własnej roboty i jest na prawdę dobre .
Znajomym też smakuje .
Może jak zdobędę doświadczenia więcej to będę widział różnice
- środa, 9 paź 2024, 12:13
Właśnie dla mnie produkt po pierwszym procesie jest ok :) ( Piłem od znajomych wiele trunków i zawsze były tam jakieś niepożądane smaki a tutaj wszytko jest ok ) A podpowie mi ktoś dlaczego miałem taki efekt że nie mogłem ustabilizować temperatury za pomocą zaworu zaworu OVM ( W sensie że pomimo lek...
- środa, 9 paź 2024, 09:28
Mam dokładnie ten sprzęt. https://destylatorymiedziane.pl/pl/17-kolumna-rektyfikacyjna-premium-lmvm-5907222624050.html Kolumna Premium LM/VM/OVM (Zbiornik: 30l- Dodatkowy wlew: 3/4 (zaślepka gratis)- Spust cieczy: Spust 3/4 cała z zawore Termometr: Termometr panelowy LCD 2 sztuki (2 punkty pomiarowe...
- środa, 9 paź 2024, 08:10
Pierwsza destylacja
Cześć, Wczoraj przeprowadziłem pierwsze psoty i chciał bym się dopytać bardziej doświadczonych czy wszystko zrobiłem dobrze :). Może zacznę o opisu sprzętu. Kolumna rektyfikacyjna LM/VM/OVM Średnica 54mm Wysokość (bez zbiornika) 170 Zbiornik 30l Grzałki 2x 2000W + regulator mocy Wypełnienie ze zmywa...