Znaleziono 6 wyników

autor: damian.Żarkowski
poniedziałek, 9 mar 2020, 14:12
Forum: Destylacja i rektyfikacja metodą pot still
Temat: Praca na sprzęcie szybkowar.
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 6723

Re: Praca na sprzęcie szybkowar.

Witam. Jestem po pierwszej destylacji nastawu cukrowo owocowego, proporcje jak na 1410 do tego 2 kg zblędowanych jabłek. Chciałem uzyskać bimberek z posmakiem jabłek .Destylacja pierwsza jechana do zera, bez zimnych palców , wycięty odstojnik, połączona kolumna z chłodnicą wężykiem sylikonowym. Na n...
autor: damian.Żarkowski
piątek, 28 lut 2020, 22:24
Forum: Destylacja i rektyfikacja metodą pot still
Temat: Praca na sprzęcie szybkowar.
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 6723

Re: Praca na sprzęcie szybkowar.

Dziękuję bardzo Góral.
autor: damian.Żarkowski
piątek, 28 lut 2020, 15:54
Forum: Destylacja i rektyfikacja metodą pot still
Temat: Praca na sprzęcie szybkowar.
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 6723

Re: Praca na sprzęcie szybkowar.

Tak teraz już wiem wszystko o łukach i myślistwie dzięki.
autor: damian.Żarkowski
środa, 26 lut 2020, 23:15
Forum: Destylacja i rektyfikacja metodą pot still
Temat: Praca na sprzęcie szybkowar.
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 6723

Re: Praca na sprzęcie szybkowar.

Bardziej byłem ciekaw opini innych użytkowników pracujących TYPOWO NA TYM SPRZĘCIE ich wskazówek porad zmian.
autor: damian.Żarkowski
środa, 26 lut 2020, 16:08
Forum: Destylacja i rektyfikacja metodą pot still
Temat: Praca na sprzęcie szybkowar.
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 6723

Re: Praca na sprzęcie szybkowar.

Z braku doświadczenia, ograniczonych kosztów i miejsca zdecydowałem się na to "ustrojstwo" gdy te 3 rzeczy się zmienią a szczególnie pierwsza na pewno zainwestuje w coś lepszego. Na razie będę uczył się zrobić coś dobrego na tym co mam. Chcę głównie iść w stronę cukrówek i owocówek i dlate...
autor: damian.Żarkowski
środa, 26 lut 2020, 11:38
Forum: Destylacja i rektyfikacja metodą pot still
Temat: Praca na sprzęcie szybkowar.
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 6723

Praca na sprzęcie szybkowar.

Witam. 
Posiadam taki owo sprzęt,jestem ciekaw czy ktoś z was pracował na czymś podobnym jak radził sobie z nastawami cukrowymi owocowymi i zacierami jak wygladala destylacja i czy wprowadzał jakieś modernizację.Dziekuje i pozdrawiam.

Wyszukiwanie zaawansowane