Czwórniak jabłczak
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Ja bym miodu nie gotował, tylko rozpuścił w ciepłej wodzie i wymieszał z resztą składników. Po skończonej fermentacji 0,5ml/10l pektoenzymu i klarowanie będzie dużo przyjemniejsze. Miody niesycone klarują się równie dobrze co sycone, a walory zdrowotne mają dużo lepsze.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Czwórniak jabłczak
Na sam miód nie bardzo, ale na dodatek soków owocowych już tak. W temacie o klarowaniu pektoenzymem pisałem o próbie na niesyconym czwórniaku jabłczaku.
Miód z linku wygląda nieźle, jest też w przystępnej cenie - spróbować można, będzie lepszy od marketowego "chińskiego miodu".
Miód z linku wygląda nieźle, jest też w przystępnej cenie - spróbować można, będzie lepszy od marketowego "chińskiego miodu".
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.