Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
witam ponownie siedzę dzisiaj na forum AD już chyba z 4h i czytam o wypełnieniach i nie mogę nic znaleźć na temat ilości zastosowania zmywaków w kolumnie.
Posiadam kolumnę 50 fi o wysokości 149 cm podzieloną na 2 części: 1. 125cm 2. 24cm - część z ZP.
w pierwszej części chciałem zastosować wypełnienie z siatki miedzianej na ok. 30cm i resztę wypchać druciakami, lecz nie wiem w jakiej ilości, jakbyście mogli mi pomóc... Podajcie ilość, albo jakiś wzór wg którego będę mógł sobie wyliczyć!?!?!
Proszę o pomoc....
______________________________________________________________________ ... alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach! ...
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Roberts dobrze pisze- 250-270g/l na początek załatwia sprawę. Polecam zmywaki Lidlowe, 22 gramy sztuka, ~2zł/3 zmywaki. U ciebie potrzeba ich będzie jakieś 24 sztuki, jeżeli napchasz jeszcze między paluchy.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Może podczepię się pod temat, do rury o długości 130 cm i śr. wewnętrzej ok 46mm upchałem 33 zmywaki lidlowskie, czy nie za dużo? czy nie będzie za dużych oporów?
Ktoś mi kiedyś podpowiedział, abym przetestował kolumnę na wodzie, jeszcze tego nie robiłem, ale mam zamiar. trzeba wlać od góry kolumny wodę i zobaczyć czy ma swobodny przepływ.
______________________________________________________________________ ... alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach! ...
Przy wypełnieniu 260g/l wychodzi, że powinno wejść ich 24 (oczywiście o ile Lidlowskie dalej ważą 22g). U Ciebie jest teraz 336g/l, a to dość dużo. Ja bym wyjął je jeszcze raz, "poczochrał" i nie upychał kolanem Jak Ci się nie chce- spróbuj odpalić kolumnę z taką gęstością, może Ci się uda...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Jeśli dalej nie dajesz rady to wyślę wyliczenia na PW. Tu niech zostanie zasada liczenia dla innych zanim zadadzą pytanie.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Z moich obliczeń wynika, że do rury 60 mm x 150 cm musiałbym wepchać 50 zmywaków. Nie za dużo trochę?
______________________________________________________________________ Od dnia, kiedy strzałą trafił we mnie amor W sercu mam psocenie a w żyłach etanol
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości