Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
- ok. 1,5 kg cytryn - ok. 1 kg pomarańczy - 2 limonki - 300 g rodzynek - 1,2 kg cukru
Sposób przyrzadzenia :
Wyciskamy sok z owoaców, drożdże Tokay, na górze skórki z cyctryny i z 2 limonek.
Ten przepis znalazłem gdzies w necie dokładnie niewiem z jakiej strony go mam.
A moja prośba jest taka zeby dodoac do niego jakies swoje uwagi bo on jest troszke nie kompletny, jezeli ktos ma jakis przepis na tego typu wino to bardzo prosze o podanie. Bo według mnie ten przepis brzmi smakowicie i mysle ze warto nad tym popracować.
Na moje oko, to chyba troszkę mało płynów w tym przepisie... Nie zrażaj się tym, co teraz napiszę, ale kiedyś próbowałem zrobić wino z cytryn (poleciła znajoma), bo ponoć takie wspaniałe... Wyszło beznadziejne... Już nigdy więcej nie spróbowałem. Było bardzo gorzkie, co jak przypuszczam spowodowane było zbyt dużą ilością skórek i tym, że leżały tam zbyt długo Może przynajmniej te kilka informacji coś Ci pomoże.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości