Skrzydełka ala Misio
: środa, 5 gru 2012, 14:55
Witam dziś podam przepis na pyszne skrzydełka chrupiące w stylu kfs
Skrzydełka (wybraną ilość) porcjujemy na trzy czyli lotka oddzielni mini udko i to w środku z dwoma kostkami Lotki również smażymy wedle uznania ponieważ stają się bardzo małe i chrupiące praktycznie do zjedzenia razem z gnatkiem.
Zaczynamy podzielone skrzydełka przyprawiamy czyli sól pieprz przyprawa kebab lub coś do kurczaka, a i do koloru posypujemy zwykłą papryka słodką mieloną. Tak przygotowane wkładamy do pojemnika zamykamy i do lodówy najlepiej na dobę. Skrzydełka wyjmujemy, rozgrzewamy na patelni sporo oleju tak aby skrzydełka smażyły się w głębokim tłuszczu. Nasze skrzydła patlamy w zwykłej mące ZIEMNIACZANEJ i na patelache. Smażymy dość długo do uzyskania brązowo rumianego koloru i przewracamy na druga stronę i to samo.
Smacznego.
Skrzydełka (wybraną ilość) porcjujemy na trzy czyli lotka oddzielni mini udko i to w środku z dwoma kostkami Lotki również smażymy wedle uznania ponieważ stają się bardzo małe i chrupiące praktycznie do zjedzenia razem z gnatkiem.
Zaczynamy podzielone skrzydełka przyprawiamy czyli sól pieprz przyprawa kebab lub coś do kurczaka, a i do koloru posypujemy zwykłą papryka słodką mieloną. Tak przygotowane wkładamy do pojemnika zamykamy i do lodówy najlepiej na dobę. Skrzydełka wyjmujemy, rozgrzewamy na patelni sporo oleju tak aby skrzydełka smażyły się w głębokim tłuszczu. Nasze skrzydła patlamy w zwykłej mące ZIEMNIACZANEJ i na patelache. Smażymy dość długo do uzyskania brązowo rumianego koloru i przewracamy na druga stronę i to samo.
Smacznego.