Grey_Wolf
: czwartek, 24 kwie 2014, 16:11
Witam
Na imię mi Mateusz. Jestem studentem Polibudy Poznańskiej Pochodzę z Sierakowa (zachód WLKP.). Domowymi alkoholami zainteresowałem się od nie dawna, a dokładniej od kiedy kupowanie "cytrynówki" i innych specyfików robionych bez należytego szacunku wnerwiło mnie . Z tego względu mam zamiar samodzielnie zaopatrywać się w takowe produkty. I nawet teraz mam już do was pytanie (szkoda tematu ) Nie jestem pewien czy wszystko rozumiem.
Zaczynamy od nastawu/zacieru - ja wybrałem zwykły nastaw cukrowy 1410
Oczywiście fermentacja
Następnie czas zacząć destylacje. Pierwsze ok. 100 ml przedgonu należy odlać następnie otrzymujemy nasz samogon do 30%, a pozostał pogon mieszamy z przedgonem.
Sprzęt potrzebny do destylacji to kolba 5l, chłodnica, deflagmator.
O czym zapomniałem czego nie wiem albo co powinienem przeczytać
Pozdrawiam z Pyrlandii Mateusz
Na imię mi Mateusz. Jestem studentem Polibudy Poznańskiej Pochodzę z Sierakowa (zachód WLKP.). Domowymi alkoholami zainteresowałem się od nie dawna, a dokładniej od kiedy kupowanie "cytrynówki" i innych specyfików robionych bez należytego szacunku wnerwiło mnie . Z tego względu mam zamiar samodzielnie zaopatrywać się w takowe produkty. I nawet teraz mam już do was pytanie (szkoda tematu ) Nie jestem pewien czy wszystko rozumiem.
Zaczynamy od nastawu/zacieru - ja wybrałem zwykły nastaw cukrowy 1410
Oczywiście fermentacja
Następnie czas zacząć destylacje. Pierwsze ok. 100 ml przedgonu należy odlać następnie otrzymujemy nasz samogon do 30%, a pozostał pogon mieszamy z przedgonem.
Sprzęt potrzebny do destylacji to kolba 5l, chłodnica, deflagmator.
O czym zapomniałem czego nie wiem albo co powinienem przeczytać
Pozdrawiam z Pyrlandii Mateusz