He, co mogę więcej napisać
W piątek wieczorem doszło do uzgodnionego wcześniej spotkania "na szczycie"
Radius (czyli ja), wiking i peter postanowiliśmy wymienić się doświadczeniami, zdegustować co nieco i pogadać na interesujące nas tematy. Spotkanie było baaardzo owocne. Była i łycha i czysta de lux i porterówka i ...zapomniałem co jeszcze a na zagrychę ciasto orzechowe Każdy z nas preferował nieco inne smakowo produkty, ale jeden wniosek był wspólny. Czysta zrobiona ze spirytusu uzyskanego z kolumny VM wg. projektu kol. sverige2 jest nie do pobicia
Czyściochy sklepowe do pięt nie dorastają temu produktowi
Podczas spotkania, puściliśmy sobie także trochę pogonów na LM-a coby nie tylko kubki smakowe ale również i oczy nacieszyć, a przy okazji o technicznych niuansach procesu pogadać
W sumie bardzo miło spędziliśmy kilka godzin i myślę, że jeszcze nie raz, jak tylko będzie okazja, spotkania takie możemy uskuteczniać A może i jakieś większe forumowe spotkanie się kiedyś zorganizuje
"Rozmowy kontrolowane" czyli nocne spotkanie psotników.
Moderator: amator
Regulamin forum
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowanie: 76 razy
- Kontakt:
Re: "Rozmowy kontrolowane" czyli nocne spotkanie psotników.
Kurde czemu Oświęcim nie jest bliżej Ostrowca
Ogólnie fajna sprawa wymienić się poglądami, trunkami, nowinkami i co najważniejsze doświadczeniami
No od połowy tego roku będę miał trochę więcej wolnego to może się uda jeszcze coś wykombinować
Pozdrawiam
Ogólnie fajna sprawa wymienić się poglądami, trunkami, nowinkami i co najważniejsze doświadczeniami
No od połowy tego roku będę miał trochę więcej wolnego to może się uda jeszcze coś wykombinować
Pozdrawiam
Kolumny w różnych konfiguracjach :
https://mojdestylator.pl
https://mojdestylator.pl
-
- Ulubiony Alkohol: dobry
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Podziękował: 369 razy
- Otrzymał podziękowanie: 65 razy
- Kontakt:
No i bardzo dobrze że to napisałeś, bo temat założony przez kol. Sverige2 był tematem niezmiernie istotnym, dla mnie z niezrozumiałych powodów nagle zdegradowanym, a szkoda bo myślę że wielu z nas czekało na dokończenie go /choćby opis procesu rektyfikacji przez wyżej wymienionego/.
dzięki za obiektywizm kol. Radius!!!!
Czysta zrobiona ze spirytusu uzyskanego z kolumny VM wg. projektu kol. sverige2 jest nie do pobicia
Czyściochy sklepowe do pięt nie dorastają temu produktowi
No i bardzo dobrze że to napisałeś, bo temat założony przez kol. Sverige2 był tematem niezmiernie istotnym, dla mnie z niezrozumiałych powodów nagle zdegradowanym, a szkoda bo myślę że wielu z nas czekało na dokończenie go /choćby opis procesu rektyfikacji przez wyżej wymienionego/.
dzięki za obiektywizm kol. Radius!!!!
-
Autor tematu - Posty: 7527
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 399 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1741 razy
No, to jeszcze Wam powiem, że spirytus uzyskany z tej kolumny jutro idzie na chromatograf + próbka z Miedzianego LM-a + próbka z tego samego nastawu ale po dwukrotnej rektyfikacji na LM-ie. To tak dla "zaostrzenia apetytu"
Wyniki zamieszczę w temacie http://alkohole-domowe.com/forum/sprawd ... 20samogonu.
Czekajcie cierpliwie
Wyniki zamieszczę w temacie http://alkohole-domowe.com/forum/sprawd ... 20samogonu.
Czekajcie cierpliwie
SPIRITUS FLAT UBI VULT