Jakie zachodzą zmiany w gotowym wyrobie?

Wszystko na temat chemicznego oraz mechanicznego oczyszczania końcowego produktu destylacji, włączając węgiel aktywny, nadmanganian potasu, filtracje, klarowanie, pozbywanie się niechcianych substancji, zapachów drożdży itp...

Autor tematu
M@teusz607
30
Posty: 31
Rejestracja: niedziela, 12 gru 2010, 14:08
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: M@teusz607 »

Parę dni temu napsociłem trochę, rozrobiłem i rozlałem do butelek, w jednej było pół więc na niej było najlepiej widać: stoją w raczej chłodnym miejscu a na ściankach od wewnątrz widać krople- jakby się para skraplała czy coś takiego. Co to jest? kilka dni po rozrobieniu i rozlaniu w butelki łyknąłem kielicha i było zaskakująco dobre, niecały tydzień później jakiś taki kwaśny/gorzki smak (sam nie wiem jaki) ale 55% może i takie jest :P a może coś wcześniej zjadłem takiego że taki smak czułem, więc drugie pytanie. Czy po destylacji i rozrobieniu coś z tą psotą jeszcze się dzieje?
promocja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oczyszczanie destylatu”