Witajcie
Piszę ten n temat w tym dziale ponieważ wydaje mi się że jest najbardziej odpowiedni.
Od około 3 lat posiadam przez pewną osobę z tego forum zrobionego z kega i miedzi pit stilla, który sprawuje się naprawdę zajebiście. Jednak jest jeden problem, ostatni nastaw zrobiłem pół roku temu i do tej pory stoi.
Po prostu nie mam czasu żeby go przepuścić. Naszła mnie chęć, aby ten sprzęt sprzedać i kupić miedzianego alembika, takiego około 7 l co by przypuszczać przez niego wino "tak na szybko zrobione" . Jako że z tym sprzętem nie miałem doczynienia nigdy mam parę pytań:
1: czy miedziany alembik będzie działał na płycie indukcyjnej?
2. Interesuje mnie takie sprawa: szybka fermentacja ok 7 l wina potem destylacja i potem leżakowanie. Czy to ma sens?
3 . Interesują mnie alembiki bez żadnego chłodzenia, takie najprostsze, zależy mi na tym, że w sobotę wieczorem włącze sobie film i sprzęt i po prostu będę go dogladal w kuchni.
Dzięki za pomoc
Ps. Sorry za brak polskich znaków ale piszę z telefonu
Serdecznie pozdrawiam
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka