zimne palce

Metody destylacji i teoria niezbędna do pędzenia bimbru w sposób profesjonalny...

Drupi
800
Posty: 830
Rejestracja: poniedziałek, 19 sty 2015, 20:36
Krótko o sobie: Na ile moge to pomagam ludziom.
Lokalizacja: Centralna Polska
Podziękował: 73 razy
Otrzymał podziękowanie: 94 razy

Post autor: Drupi »

U mnie dzisiaj byli goście i z mojej produkcji z zimnych palców byli zachwyceni smakiem. Ale dużo zależy też od nastawu i operatora, cięcia frakcji.
I like noble drinks.
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5382
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 668 razy
Kontakt:
Re: zimne palce

Post autor: Zygmunt »

Najwięcej od gości...
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
online

boxer1981228
1000
Posty: 1032
Rejestracja: czwartek, 25 wrz 2014, 17:30
Ulubiony Alkohol: Czysta
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Naas
Podziękował: 261 razy
Otrzymał podziękowanie: 180 razy
Re: zimne palce

Post autor: boxer1981228 »

Zygmunt pisze:Najwięcej od gości...
Zygmunt jestem przekonany że na zimnych palcach też można zrobić ekstra trunek. Do smakówek nadaję się chyba idealnie. A są tacy co na ZP robili spirytus neutralny wiec chyba jest tak jak piszę Drupi jak operator dobry to i trunek może być dobry a jak operator :dupa: to i trunek :womit:
Awatar użytkownika

gr000by
2500
Posty: 2625
Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: zimne palce

Post autor: gr000by »

Do smakówek nie ma lepszych systemów niż CM i klasyczny potstill ;). A co do spirytusu lux i neutralnego na zimnych palcach - aronia onegdaj uzyskiwał takowy bez problemu na ZP/CM, nawet napisał o tym temat na forum http://alkohole-domowe.com/forum/post101177.html
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i Rektyfikacja”