Ile spirytusu z surówki

Metody destylacji i teoria niezbędna do pędzenia bimbru w sposób profesjonalny...

Autor tematu
logitech55
30
Posty: 45
Rejestracja: wtorek, 2 wrz 2014, 20:22
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Post autor: logitech55 »

Ile mogę otrzymać spirytusu z surówki 15 litrów o mocy 45 %. Nie umiem tego obliczyć.
Sprzedam jajka przepiórcze. tel. 505 334 077 , logitech55pawel@amorki.pl
alembiki
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5382
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 668 razy
Kontakt:
Re: Ile spirytusu z surówki

Post autor: Zygmunt »

(15 x 45)/96= 7,03l.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
Zablokowany

Wróć do „Destylacja i Rektyfikacja”