Odnośnie celowania z prędkościami to korzystałem wcześniej z termometru w buforze, a tym razem okazało się, że przydatny jest też ten dołożony panelowy - jeżeli po zmniejszeniu odbioru prędkość spadała do 75,5 to było dla mnie oznaką, że mogę jeszcze zwiększyćlesgo58 pisze:Brawo. Idealne wcelowanie się w prędkość odbioru. Co widać we wskazaniach temperatur w buforze.
Po czym wnioskujesz, że nie jest duże? Wypełnienie sprężynki KO - więcej tutaj: http://alkohole-domowe.com/forum/stabil ... ml#p117103lesgo58 pisze:Mimo iż wzmocnienie flegmy w buforze nie jest zbyt duże. Czyżby wypełnieniem były sprężynki miedziane?
Jeżeli pod pojęciem stabilizacji masz na myśli grzanie przy zamkniętych zaworach odbioru(LM/OLM itd) to jest to te 8 min, aczkolwiek ja czas od dotarcia oparów do głowicy, poprzez celowe zalewanie do właściwego odbioru serca(do zwiększenia prędkości odbioru do właściwej) traktuje łącznie.wolan pisze:Stabilizowałeś kolumnę tylko 8 minut czy coś źle patrzę ??
Pomiary sprzed chwili: po zalaniu głowicy i odkręceniu zaworka wyleciało 15ml, od nypli do OVM i OLM do SMS łączącego z głowicą jest 20cm zasypane sprężynkami KO plipek(od góry nie jest założone podparcie), a dodatkowo w głowicy jest 6-7cm sprężynek miedzianych pomiędzy 2 podparciami.wolan pisze:Tak z ciekawości zapytam jakiej masz pojemności jeziorko w głowicy i odległość OO od głowicy ??
EDIT:
Głównym termometrem dla prowadzenia procesu jest ten od EZ i jest on umieszczony na 15 cm zasypu od bufora, ten oznaczony jako kolumna jest na 55cm zasypu od bufora.łmarko pisze:Aronia , mam pytanie , temperatura kolumny to 10 półka , czy 5 cm poniżej OLM.