Witam wszystkich, jestem na etapie projektu aparaturki. Czy takie rozwiązanie może być namiastką refluksu zewnętrznego w kolumnie? Czy to w ogóle ma sens - cel uzyskanie czystszego (nie koniecznie mocniejszego) destylatu? Pozdrawiam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Wedłu mnie, nie ma sensu, refluks powinien wracać na wypełnienie a nie pod, poza tym wlot zimnej wody na do dole wylot na górze. Pomyśl nad innym rozwiązaniem. Ja uważam, że tylko kolumna rektyfikacyjna z refluksem wewnętrznym ma sens. Poczytaj trochę na tym forum zanim coś spie...
Tak jak napisał Mima, podłącz szeregowo te deflegmatory. Chociaż porównywalnie cenowo wyjdzie kawałek rurki z kwasówki 2 korki sylikonowe i kilka zmywaków. I już masz taki deflegmator, który Ci się nie potłucze.
Jeśli już uprzesz się na to szkło to ten wyższy deflegmator możesz na górze schładzać, przez co będziesz mieć nieco czystszy produkt.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Oczywiście ta woda do chłodnicy to pomyłka przy podpisywaniu, którą zauważyłem dopiero po wysłaniu posta Nadal czytam forum i planuję budowę.
"Człowiek się całe życie uczy i głupi umiera" Pozdrawiam
człowiek się całe życie uczy i głupi umiera" Pozdrawiam
Tylko jak człowiek sobie zdaje z tego sprawę że czym więcej się uczy,- tym mniej wie, to z bogiem sprawa, ale niektórzy to przeczytają jedną ksiażkę w życiu i myślą że, już są najmądrzejsi. A we wszystkich książkach jest to samo co w pierwszej. To po co inne czytać?
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 09.VII.2009r.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości