Zepsute wino i piwo

Jak i z czego zrobić idealny zacier lub nastaw, który będzie podstawą do otrzymania oczekiwanego destylatu, przepisy, porady, sposoby na dobry na zacier, itp...

Autor tematu
logitech55
30
Posty: 45
Rejestracja: wtorek, 2 wrz 2014, 20:22
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Post autor: logitech55 »

Zapleśniało mi wino z czarnych porzeczek. Nastaw na ok 25 litrów: 10 kg owoców, 2 kg cukru i drożdże G995. Stało to ok 20 dni jako fermentacja w miazdze . Miało być super winko bo z czarnej porzeczki bardzo lubię a teraz :dupa: . Owoce spleśniałe wyrzuciłem dodałem 4 kg cukru i chciałbym to przerobić na smakówkę - chyba coś ciekawego wyjdzie?

Znajomemu zepsuło się piwo jakieś ciemne biała warstwa pływa po wierzchu i czuć jakiś obcy zapach. Piwo robione z puszki z dodatkiem słodu z puszki. Czy warto to przepuścić jeśli tak to jako pot still (smakówka) czy na spirytus?
Sprzedam jajka przepiórcze. tel. 505 334 077 , logitech55pawel@amorki.pl
promocja
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2360
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Zepsute wino i piwo

Post autor: Kamal »

Już pewnie przegotowałeś to?
Ale z wina smakówkę mogłeś zrobić, z piwa też spróbować smakówkę.
Zawsze byś zdążył na spirytus puścić. :-)
K.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i Nastawy”