Wasze przepisy o tych pięknych trunkach, jakimi są nalewki domowe. Ciekawe pomysły mile widziane...

Autor tematu
Anubis
200
Posty: 219
Rejestracja: piątek, 10 lut 2012, 17:14
Załączniki
Zbyt ostra paprykówka

Postautor: Anubis » sobota, 17 mar 2018, 19:23

Witam
Robię od kilku lat paprykówkę według przepisu http://napolowe.blogspot.com/2014/02/nalewka-na-miodzie-z-papryczka-chili.html
niestety przesadziłem z ostrością papryczki, mogłem dać jedną na 3L dałem 2 i nalewka jest troszkę za ostra.
Da się to jakoś zniwelować ?


 Książki i poradniki
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

misiek35
100
Posty: 107
Rejestracja: środa, 25 sty 2012, 20:10
Załączniki
Re: Zbyt ostra paprykówka

Postautor: misiek35 » sobota, 17 mar 2018, 20:43

Ja jak przedobrze to poprostu ją rozcieńczam alkoholem. Swoją drogą jeden z moich ulubionych trunków.

Awatar użytkownika

zając_poziomka
50
Posty: 58
Rejestracja: wtorek, 29 gru 2015, 16:57
Krótko o sobie: Fan broni, książek i alkoholu.
Ulubiony Alkohol: Smakuje mi wszystko, co sam zrobię.
Status Alkoholowy: Producent Nalewek
Załączniki
Re: Zbyt ostra paprykówka

Postautor: zając_poziomka » niedziela, 18 mar 2018, 09:45

misiek35 ma rację. Jak robisz od kilku lat i Ci smakuje, to zrób drugą porcję, tym razem bez papryczki, a później wymieszaj. Będziesz miał na dłużej.


Wróć do „Przepisy na Nalewki i Likiery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości