zagęszczony sok jabłkowy?

Produkcja koniaku, brandy, śliwowicy, kalwadosu i innych nektarów które można uzyskać z owoców.

Autor tematu
Bimberpołudnie
30
Posty: 46
Rejestracja: środa, 9 paź 2013, 19:55
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: Bimberpołudnie »

Wpadła mi więwiększa ilość zagęszczonego soku jabłkowego. Bayanusy już idą pocztą. Ktoś ma doświadczenia z takim materiałem??

Autor tematu
Bimberpołudnie
30
Posty: 46
Rejestracja: środa, 9 paź 2013, 19:55
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: zagęszczony sok jabłkowy?

Post autor: Bimberpołudnie »

Nastaw zrobiony. Sok rozcieńczyłem wodą do 22 Blg zaszczepiłem bayanusami 995 w ilości 10g + 10g Pożywki na każde 35 litrów nastawu. Teraz czekanie

użytkownik usunięty
Re: zagęszczony sok jabłkowy?

Post autor: użytkownik usunięty »

Odświeżam, co zrobiłeś z tego soku? Zostałeś przy winie, czy może destylowałeś? Pytam, bo mam dostęp do większej ilości i chciałbym zrobić wódkę...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy owocowe”