Zacier z pszenżyta

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.
Awatar użytkownika

Marian_jl
150
Posty: 193
Rejestracja: czwartek, 19 lis 2015, 18:00
Krótko o sobie: Piję okazyjnie ..a że okazje się trafiają codziennie , tak bywa
Ulubiony Alkohol: Próbuję wszystkiego , może trafię na to ulubione.
Status Alkoholowy: Producent Nalewek
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Post autor: Marian_jl »

@kondon dzięki za zainteresowanie .
Podlinkowany tekst oczywiście czytałem i w Sobotę już przepuściłem to drugi raz .
Rozieńczyłem na odpowiedni % + szczapki i postoi to sobie w słoju myślę że z rok .
Odnośnie latarki - :scratch: - ja wiem do czego ona służy :) :)
Mając katalizator - 20 cm , latarka -20 cm łączenie na SMS - spinam to do kupy i mam 40 cm które zapełniam miedzią.
alembiki

kondon
250
Posty: 298
Rejestracja: poniedziałek, 30 wrz 2019, 02:14
Ulubiony Alkohol: Nie ważne co, ważne z kim
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 29 razy
Re: Zacier z pszenżyta

Post autor: kondon »

Którą metodę wybrałeś?
Na ile rozcieńczyłeś?
Nie musi być 40 cm miedzi, ale jak masz, to raczej też nie zaszkodzi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”