Zacier z kaszy burgur
-
Autor tematu - Posty: 56
- Rejestracja: niedziela, 11 lut 2018, 23:44
- Podziękował: 9 razy
-
- Posty: 5377
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 667 razy
- Kontakt:
Re: Zacier z kaszy burgur
Bulgur zatrzesz bez problemu. Jak gruby, to ześrutować i poszczuć enzymami jak zwykłe ziarno.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
Autor tematu - Posty: 56
- Rejestracja: niedziela, 11 lut 2018, 23:44
- Podziękował: 9 razy
-
- Posty: 1185
- Rejestracja: niedziela, 19 mar 2017, 20:59
- Krótko o sobie: Żałuję tylko, że tak późno zacząłem smakować własne wyroby...
- Ulubiony Alkohol: Zbożowy
- Status Alkoholowy: Destylator
- Lokalizacja: Mazowsze
- Podziękował: 177 razy
- Otrzymał podziękowanie: 394 razy
Re: Zacier z kaszy burgur
Niekoniecznie. Technologia idzie do przodu i słód już nie jest konieczny TEN ZESTAW wystarczy na więcej niż ćwierć tony zboża, śruty, kaszy itp. Dodatkowo możesz wziąć Enzym redukujący lepkość, gdyby zacier ciężko było mieszać.Jerzy Dobry pisze:Zygmunt, a te enzymy to rozumiem, że to jest słód jęczmienny?
Zabieranie bogatym i dawanie biednym pozbawia jednych i drugich motywacji do pracy.