zacier w butli 60 l ( pomoc)

Jak i z czego zrobić idealny zacier lub nastaw, który będzie podstawą do otrzymania oczekiwanego destylatu, przepisy, porady, sposoby na dobry na zacier, itp...

Autor tematu
Callisto
10
Posty: 16
Rejestracja: niedziela, 12 cze 2011, 18:13

Post autor: Callisto »

Witam :)
Chcę zrobić zacier z cukru, drożdży i wody, a że dobrze wyszło w mieszance na 4 l wody to postanowiłem że zrobię coś więcej i na dłużej heh :)
a więc :

woda 52,5 l
cukier 13,5 kg
drożdże 15(kostek)

Czy dobrze dobrałem proporcje ?

I ile to mniej więcej będzie fermentować ( temp pomieszczania 22-28 stopni) ?

Bardzo proszę o waszą fachową pomoc :)

(i przepraszam jeżeli wznawiam stary temat ale nie znalazłem go jeszcze na forum)
Ostatnio zmieniony niedziela, 19 cze 2011, 10:48 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: W języku polskim istnieją wielkie litery
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7333
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1694 razy
Re: zacier w butli 60 l ( pomoc)

Post autor: radius »

A poczytaj ten temat :!: http://alkohole-domowe.com/forum/metoda ... hilit=1410
I w "nagrodę" za lenistwo - zamykam temat.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Zablokowany

Wróć do „Zaciery i Nastawy”