Zacier kukurydza konserwowa

Jak i z czego zrobić idealny zacier lub nastaw, który będzie podstawą do otrzymania oczekiwanego destylatu, przepisy, porady, sposoby na dobry na zacier, itp...

Autor tematu
Ziemba
1
Posty: 1
Rejestracja: niedziela, 24 mar 2019, 20:32

Post autor: Ziemba »

Czy ktoś robił zacier z kukurydzy konserwowej?
Mam spory zapas i chciałbym go wykorzystać.
Może jakiś pomysł proporcje na 100l Może być mieszany ze słodem.
Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony niedziela, 24 mar 2019, 21:26 przez Kamal, łącznie zmieniany 1 raz.
promocja
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2369
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Zacier kukurydza konserwowa

Post autor: Kamal »

Kukurydza konserwowa jest już przetworzona. Musiał byś ją czymś rozbesztać, i wtedy słodem próbować zatrzeć.
K.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i Nastawy”